angol   magyar

Borcímke infók, tervezés, nyomtatás

Borcímke infók: méretek, tervezés, nyomtatás minőségi alapanyagokra, rövid határidővel, kis és nagy példányszámban egyaránt. Kiváló minőségű lézeres gépeinkkel nagy felbontásban, színgazdagon nyomtatjuk ki borcímkéit, legyen az bármilyen alakú.

Borcímke méretek

A borcímke mérete a szokványos palackméretekhez, valamint a nyomtatási helykihasználáshoz igazodik. Általában 70x100 milliméter körüli méretben készülnek, de előfordul 60 mm-es szélességű, és 120-130 mm-es magasságú címke is. Nálunk a címkék hosszú, tekercselt alapanyagra kerülnek, így optimalizálva a helykihasználást, a leeső hulladék mennyiségét – végső soron az árat.

A borcímke alakja

A borcímke leggyakrabban téglalap alakú, mert a vágáshoz használt szerszám költségei miatt ez a legolcsóbb megoldás. Nálunk a borcímke alakja tetszőleges lehet, mert lézeres vágógépeink bármilyen formát képesek – jelentős árnövekedés nélkül – kivágni. Legyen az kör alakú, vagy akár egész bonyolult alakzat, mint egy szőlőfürt.

Borcímke tervezés

Cégünk megoldja önnek a borcímke grafikai tervezését is. Választhat több száz címke alapdizájnunk közül, amit testre szabunk önnek. De kérésére egyedi címke tervezésében is segítjük. Keressen meg bennünket, hogy egyeztethessünk igényeiről, elképzeléseiről!

Alapanyagok

Borcímke nyomtatásához elsősorban fényes fehér papírt, fényes vagy matt átlátsző műanyagot, vagy az újrafelhasznált papír érzetét adó kraft brown alapanyagunkat ajánljuk. Kérésére bármilyen egyéb hordozóra is kinyomtatjuk címkéit. Ha kérdése van, keressen bennünket!

Borcímke leadás formátumok

Ha Ön kész címke dizájnnal rendelkezik, kérjük, az alábbi formátumban juttassa el nekünk nyomtatásra.

 • Fájlformátum: EPS, PDF, AI, CDR, TIFF (vektoros és pdf file -okat kizárólag csatolt nézőképpel fogadunk el)
.
 • Pixeles (nem vektoros) képek: Amennyiben nem vektoros grafikai programban készíti a grafikát (pl: Photoshop) kérjük, TIFF formátumban adja le a grafikát!
 • Felbontás: min. 300 dpi (1:1 méretaránynál)
.
 • Színmód: CMYK (ICC Profil: Euroscal Coated v2 vagy Europe ISO Coated FOGRA 27
A vektoros grafikai anyag tartalmazza az összes felhasznált fontot, képet, grafikát, illetve a szövegek legyenek görbévé alakítva.)
 • Kifutó: körben 2 mm! (A stancjeleket mindenképen külön színnel rakják a grafikára, és ha lehet külön layer-re.)

Borcímke nyomtatás árak

A borcímke készítés és nyomtatás ára függ a felhasznált papírtól, a címke méretétől és a darabszámtól egyaránt. Az alábbiakban tájékoztató jellegű árakat láthat, pontos árajánlatért keressen minket!

 • 80 x 140 mm (has címke): 22- 33 Ft
 • 60 x 100 mm (hát címke): 17- 25 Ft

Címke nyomtatás tekercses alapanyagra

A címkéket kimondottan tekercses kiszerelésben készítjük, melynek előnyei főleg a csomagoló-címkéző vagy töltő-címkéző gépsorok esetén használható ki.

Minőségi borcímkét szeretne?

 • Kis példányszámban is kinyomtatjuk címkéit
 • Kis rendeléseknél is alacsony árakon dolgozunk
 • Ön mégis gyakran változtathatja borcímke dizájnját
 • Sőt, kérésére az elkészült címkéket postázzuk is
Kapcsolatfelvétel

Kérjen nyomtatási mintákat, költségkalkulációt a HiRez Csomagolástechnika Kft. munkatársaitól, és bizonyosodjon meg kiemelkedő minőségéről, ellenálló tulajdonságairól! Munkatársunk a lehető legrövidebb időn belül megkeresi Önt.